У Запоріжжі вже є вивіски: «Документы заполнять только на русском»

У Запоріжжі на дверях відділу кадрів одного з провідних підприємств – ВАТ «Мотор-Січ» з’явилась вивіска, де вказано: «Внимание! Документы заполнять только на русском языке!».

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила мешканка Запоріжжя Ганна Черкаська.

«Увага! Антидержавний акт! Щойно зателефонувала моя знайома і розповіла, що була у відділі кадрів Запорізького ВАТ «Мотор-Січ». На дверях відділу кадрів цього підприємства крупним шрифтом набрано: «Внимание! Документы заполнять только на русском языке!». Шановне товариство, не мовчімо! Бо й сліду від рідної мови на рідній землі не залишиться. Борімося – поборемо!», – написала користувачка.

Як повідомили IA ZIK в одному із відділів підприємства, у них «делопроизводство на русском языке было и есть». При чому, дуже здивувались, чому журналістів зі Львова ця ситуація так зацікавила.

Нагадаємо, 5 вересня Запорізька міськрада надала російській мові статус регіональної. За ухвалення цього рішення проголосували 65 депутатів з 81, 13 виступили проти. Під час голосування більшість депутатів від опозиції на знак протесту залишили залу засідань.

Міськрада визнала, що, виходячи з даних перепису населення в 2001 році, російську мову визнали рідною понад 10% жителів міста. У зв’язку з цим міськрада вирішила, що російська мова в Запоріжжі є регіональною.

До 15 жовтня профільним комісіям доручено розробити заходи, спрямовані на реалізацію рішення.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа