У Запоріжжі відкрили виставку «Воїн крізь віки»

За участю представників Самооборони Майдану Запоріжжя на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» було відкрито унікальну виставку «Воїн крізь віки».

У виставці представлено різні періоди тисячолітньої історії української військової традиції. Запоріжці могли побачити і рідкісні експонати, зокрема меч князя Святослава Хороброго, знайдений на дні Дніпра.

Основу дійства склали зображення українських героїв, вояків різних часів, від Київської Русі до сьогодення.

«Головна зброя, представлена на даній виставці – це наш дух. Саме завдяки силі українського духу наша Батьківщина вистояла в тисячолітніх боях за державність. Ви просто погляньте в очі воїнів на фотографіях, гляньте в очі воїнам, що вас оточують – там все видно. Ми вистояли тоді, переможемо і зараз, бо ми українці!», – зазначив керівник Самооборони Майдану Запоріжжя Дмитро Харьков, виступаючи під час відкриття виставки.

Варто відзначити, що активісти Самооборони Майдану Запоріжжя добровільно взяли на себе питання організації безпеки та охорони, як даного заходу, так і його подальшого проведення. Адже вже 7 серпня виставка «Воїн крізь віки» переїде до Запорізького обласного краєзнавчого музею.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа