У Запоріжжі відкрито виставку плакатів, присвячених одностроям армії УНР

23 квітня в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї за сприянням ЗОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка, Департаменту культур, туризму, національностей і релігії ЗОДА та інформаційною підтримкою Всеукраїнського руху «Не будь байдужим!» презентовано експозицію з 12 плакатів. Плакати відтворюють автентичні однострої і озброєння відповідно 12 родів військ армії УНР доби Перших визвольних змагань.

Плакати створені військово-історичним клубом «Повстанець» спільно з творцями українського патріотичного документального фільму «Українська революція» з просвітницькою метою. На офіційному сайті фільму розміщено всі пакати у найкращий якості у вільному доступі, автори проекту закликають використовувати їх під час створення презентацій, відкритих уроків, лекцій, семінарів тощо.

ЗОО ВУТ «Просвіта» планує продовжити презентації експозиції – в усіх бібліотеках і ще кількох музеях міста. Заходи плануються з «нешароварними» доповідями сучасних українських істориків, які мають правдиві та маловідомі знання щодо «білоплямних» тем української історії.

Вікторія ПЕТРОВА

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа