У Запоріжжі сепаратист став депутатом міськради

Парламентар Ігор Артюшенко надіслав голові Служби безпеки України Василю Грицаку депутатське звернення з вимогою недопущення проявів сепаратизму в Запорізькій міській раді. Зокрема йдеться про антидержавну діяльність і висловлювання новоявленого депутата міськради Юрія Петровського.

У документі парламентар пояснює, що у зв’язку із складанням своїх повноважень одним з депутатів Запорізької міськради, 30 червня його місце зайняв активний учасник запорізького «антимайдана», координатор «народного ополчення Запоріжжя» Юрій Петровський, який у 2001 році вже був засуджений за спробу антиконституційного перевороту в Україні. Як заявляла в той час СБУ, заколотники готувалися до захоплення дамб, водосховищ, складів зі зброєю та проведення терактів.

У зверненні до очільника СБУ, народний депутат України також наводить висловлювання Юрія Петровського, якими останній неодноразово закликав до насилля, підбурюючи запорізьких сепаратистів до збройних сутичок з мешканцями міста.

У лютому 2014 року Петровський в черговий раз закликав до зміни форми державного управління та пропонував звернутись до Російської Федерації з проханням виступити «гарантом миру» в Україні.

Окрім цього, парламентар звертає увагу на те, що Петровський називає СБУ своїм особистим супротивником, через те, що співробітники цієї служби захищають існуючий конституційний лад в Україні.

В своєму депутатському зверненні Ігор Артюшенко вимагає розпочати за вищезазначеними фактами досудове розслідування та притягти нинішнього депутата Запорізької міської ради до відповідальності.

Джерело: http://www.artyushenko.com.ua/

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа