У яких випадках варто приймати Лінекс, а коли краще утриматись

Лінекс – це лікарський засіб, який належить до фармакологічної групи антидіарейних мікробних препаратів. Його основними діючими речовинами є молочнокислотні бактерії, які й характеризують корисні властивості ліків. Щоб лікування Лінексом https://liki.ua/shop/brands/lineks-6535 було максимально ефективним, необхідно дізнатися про його показання та протипоказання до приймання.

lineks

За яких симптомів необхідно приймати Лінекс?

Даний препарат призначається лікарями як ліки для комплексного лікування дисбіозу кишечника. Він також застосовується як профілактичний засіб та лікування діареї, яка може бути спричинена:

  • побічною дією протимікробних засобів, включаючи антибіотики та різні синтетичні ліки;
  • бактеріальними та вірусними інфекціями травного тракту, серед яких діарея мандрівників та ротавірусна інфекція.

Варто зазначити, що лікування захворювань препаратом Лінекс можливе лише за призначенням лікаря. У жодному разі не займайтеся самолікуванням і не перевищуйте призначене дозування, щоб уникнути побічних ефектів.

Коли не варто приймати Лінекс

Основне протипоказання до приймання цих ліків – підвищена чутливість до компонентів препарату. Його можна приймати як комплексну терапію разом із хіміотерапевтичними ліками та антибіотиками. При цьому обов’язково варто проконсультуватися з лікарем щодо можливості приймання Лінекса за наступних симптомів:

  • наявність у калі слизу чи крові;
  • підвищена температура тіла (від 38 градусів);
  • тривала діарея, що призвела до зменшення маси тіла та зневоднення;
  • діарея триває понад 2 дні;
  • сильний біль у животі;
  • наявність різноманітних захворювань хронічного типу.

Також варто проконсультуватися з лікарем щодо можливості приймання Лінекса для дітей віком до 6 років, вагітних та в період грудного вигодовування.

Замовити ліки в Україні ви зможете за допомогою сервісу liki.ua. Там ви порівняєте вартість лікарського засобу в різних аптеках та забронюєте на певний час, після чого зможете забрати препарат з обраної аптеки.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа