У волинських лісах націоналісти провели упівські навчання

Дотримуючись впоряду вояків УПА юнаки та дівчата провели три останні дні вересня на патріотичному таборі «Повстанець-2013» молодіжної громадської організації «Національний Альянс».

Вишколитися і фізично, і духовно приїхали учасники з Києва, Львова, Рівного, Одеси, Волинської області та Луцька зокрема.

Оскільки умови табору «Повстанець» максимально були наближені до умов часів УПА, була надзвичайно щільна і навантажена програма навчання.

Щодня «повстанці» виконували фізичні вправи, практичні завдання, слухали гутірки.

Курс лекцій з ідеологічної підготовки включав основи ідеології українського націоналізму, історію українськиї визвольних рухів, огляд сучасного політичного життя в Україні.

Так, як одне із основних завдань «Повстанця» – це виховання студіюючої молоді на засадах християнської моралі, була проведена гутірка на тему націоналізм і християнство капеланом «Національного Альянсу» отцем Дмитрієм.

Також для молоді провели тренінг по юридичним аспектам захисту від незаконних дій міліції.

Фізичний вишкіл базувався на системі раціонального управління безпекою (СРУБ). Зокрема учасники навчалися рукопашному бою – основам ударів руками та ногами, захисту від ударів, захватів та удушень.

На завершення табору «Повстанець-2013» кожен його учасник отримав шеврон та нашивку «Національного Альянсу».

«Проведення подібних таборів є невід’ємним елементом національно-патріотичного виховання молоді. Тільки після відвідування «Повстанця» молода людина може усвідомити що таке патріотизм, дух побратимства, духовність, команда. Кількість таких заходів потрібно збільшувати, тому що Україні потрібні свідомі люди, які будуватимуть її майбутнє», – сказала голова ВМГО «Національний Альянс» Майя Москвич.

Прес-служба ВМГО «Національний Альянс»

Юлія Грищук

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа