У Володимирі-Волинському перепоховають жертви масових репресій

23 вересня у Володимирі-Волинському відбудеться перепоховання останків жертв масових розстрілів

Скорботним мітингом на Федорівському кладовищі Володимира-Волинського розпочнеться перепоховання останків жертв масових розстрілів, виявлених та ексгумованих спільною українсько-польською експедицією Державного підприємства «Волинські старожитності» та Ради Охорони Пам’яті Боротьби і Мучеництва на території городища Вали.

23 вересня

о 12.00

Комунальне кладовище Володимира-Волинського «Федорівське»

Високопосадовці України та Польщі візьмуть участь у перепохованні останків жертв масових розстрілів, виявлених на городищі «Вали» у Володимирі-Волинському.

Спільна українсько-польська експедиція ДП «Волинські старожитності» з 2010 року проводить розкопки на території, де раніше була в’язниця НКВД та Гестапо і відбувались масові розстріли. З 2010-го по 2014-й рік віднайдено 2640 останків людей, розстріляних комуністичними та нацистськими злочинцями.

Учасники заходу:

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах вшанування пам’яті жертв війни та політичних репресій при Кабінеті Міністрів України Святослав Шеремета, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, секретар Ради Охорони Пам’яті Боротьби і Мучеництва професор Анджей Кунерт, заступник міністра оборони Польщі Мацей Янковскі, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, директор кабінету Шефа Бюро Служби Безпеки Польщі бригадний генерал Кшиштоф Шиманьскі, заступник президента Інституту Народної Пам’яті Польщі Агнєшка Рудзіньска, генеральний радник-координатор в Міністерстві оборони Польщі Кшиштоф Сікора.

Прес-секретар УІНП

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа