У Вінниці почалися репресії проти активістів, які боролись проти нинішнього режиму. Місцеві керівники опозиції роблять вигляд, що нічого не відбувається

Новини Вінниці 20minut.ua повідомляють:

Борис Максимчук та Олена Василькова

Активісти “Народної Ради”, сьогодні на прес-конференції повідомили, що тих, хто був причетний до захоплення ОДА репресують. В них вдома міліція проводить обшук, а самих активістів заарештовано.

– У Вінниці почалися репресії проти активістів, які боролись проти нинішнього режиму. Сьогодні в багатьох з них міліція проводить обшуки, – каже громадський діяч Борис Максимчук12, – І все це відбувається попри тому, що керівництво області, депутати від Партії Регіонів та наша міліція пообіцяли не чіпати активістів

 

– Сьогодні в квартирі лідера організації “Народна” Рада Юрія було проведено обшук, а самого Юрія було заарештовано, – каже прес-секретар Юрія “Хорта” Павленка, Олена Василькова, – Юрія допитували з приводу штурму та блокування Обласної Адміністрації. В ході обшуку вилучили комп’ютер та два мобільних телефони. Також було проведено обшуки у активістів “Свободи”, цю інформації підтвердив Володимир Базелюк у своєму фейсбуці. Також міліція силовим методом захоплює квартири активіста “Народної Ради” Владислава “Дивного” Ковальчука та активіста “Свободи” Володимира Барцося. СБУ повідомила що це планові обшуки. Керівництво ОДА не виконало своїх обіцянок.

 

 

– Також поступила інформація, що нас сьогодні розженуть, – каже Олена Василькова, – В зв’язку з тим, що ми не зареєстровані як організація, хоча реєстрація зараз відбувається, всі документи у нас готові. В постанові суду зазначено що у нас є час до 10 лютого, чому нас хочуть розганяти сьогодні – не зрозуміло1.

– “Народна Рада” на данний момент працює в режимі громадськості, і я вважаю що Іван Мовчан повинен звітувати про ті домовленості і вимоги які перед ним були поставлені, – каже Борис Максимчук

На питання одного з журналістів, чому на прес-конференція немає жодного представника депутатського корпусу, які також входять в “Народну Раду” Максимчук відповів:

– Я особиство зателефонував пані Солейко, яка сьогодні частково представляє владу, як заступник голови обласної ради, але вона повідомила що в неї нарада. Також мені телефонувала Людмила Щербаківська, і сказала що вона їде на нашу прес-конферецію.

Але по закінченню прес-конференції голова ВО “Батьківщина” так і не з’явилась.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа