У Верховній Раді є ще депутати, готові боротися за ПТУ

Депутати оскаржать у Вищому адміністративному суді бездіяльність спікера Парламенту Володимира Гройсмана.

Про це під час брифінгу у ВРУ повідомили депутати міжфракційного об’єднання «Народний контроль» Дмитро Добродомов, Олег Мусій, Богдан Матківський, а також  депутат Микола Томенко.

У поданому позові депутати просять Суд зобов’язати Голову ВРУ опублікувати незаконно ветовані зміни до бюджету, які стосуються фінансування ПТУ.

На їх переконання, ухвалений ще 4 лютого, закон про державне фінансування профтехучилищ повинен був бути підписаний спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом та офіційно оприлюднений ще у 20-тих числах лютого.

«Відповідно до ст. 94 Конституції України, Президент зобов’язаний упродовж 15 днів після отримання Закону підписати його або ж повернути зі своїми пропозиціями до ВРУ. Якщо ж цього не стається за встановлений законом час, документ вважається схваленим і має бути підписаний та офіційно оприлюднений», – пояснює Добродомов.

Відповідно, Спікер мав підписати і передати Закон у друк у видання «Голос України».

«Але Спікер цього не зробив, чим порушив регламент. Президент усуперіч Конституції наклав вето на 39-й день після отримання Закону – питання фінансування ПТУ зависло в повітрі. Тож ми вимагаємо, щоб Адміністративний суд зобов’язав спікера підписати і оприлюднити Закон», – підсумував нардеп.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа