У Верховній Раді вимагають від СБУ негайно розслідувати факти поїздок Савченко на окуповані території

Народний депутат, учасник АТО Юрій Береза вимагає від Служби безпеки України розслідувати обставини поїздок на окуповані території Надії Савченко, депутатів Опозиційного блоку, інших парламентарів і чиновників.

Він наголосив, що безперешкодна поїздка народного депутата, члена фракції “Батьківщина” Надії Савченко на окуповані території та зустрічі там з російськими найманцями і, можливо, кадровими військовими – це явний виклик українським спецслужбам.

“Відомо, що на окуповані території час від часу без проблем їздять депутати з “Опозиційного блоку”. Тепер маємо нового “посланця миру” з “Батьківщини” Надії Савченко. Юлія Тимошенко замість того, щоб сказати щось виразне про вояжі і заяви Савченко, відпрацьовує медведчуківські темники про тарифний геноцид і закликає місцеві ради не підкорятися рішенням уряду. Або дуже переживає за телеканал Льовочкіна і Фірташа “Інтер”, де інформаційну політику формують агенти ворожих спецслужб Шувалов, Столярова та інші”, – зауважив Береза.

За його словами, СБУ повинно вчасно виявляти і розслідувати факти візитів українських політиків і чиновників в Росію та на окуповані території.

“Що стосується Савченко, то це особливий випадок, бо представниця “Батьківщини” часто виголошує заяви, немов у Кремлі написані. Використовує для цього трибуну ПАРЄ. Ці заяви ослаблюють наші позиції у дебатах на міжнародних політичних майданчиках і серйозно демотивують українців до опору державі-агресору”, – зазначив Юрій Береза.

“Ми вимагаємо від спецслужб оприлюднювати прізвища народних депутатів, депутатів місцевого рівня, чиновників, які їздили і продовжують їздити на окуповані території. А також розслідувати обставини перебування на окупованих територіях і перетину лінії розмежування. Україна повинна знати прізвища тих, хто веде таємні перемовини з російськими окупантами і їхніми найманцями”, – резюмував нардеп.

Юрій Береза – професійний військовий. Закінчив Дніпропетровське вище зенітно-ракетне командне училище протиповітряної оборони СРСР, командував підрозділами у Збройних Силах СРСР та України. В квітні 2014 року повернувся з цивільного бізнесу, сформував і очолив добровольчий батальйон (з 09.2014 – полк) поліції особливого призначення “Дніпро-1”. Кавалер Ордену Богдана Хмельницького III ступеню (09.2014). Народний депутат України VIII-го скликання від “Народного фронту” (№ 10 в списку). Голова підкомітету з питань воєнної безпеки та оборони Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони. Полковник поліції. Член Військової ради “Народного фронту”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа