У Верховній Раді України ініціюють створення тимчасової спеціальної комісії для розробки державної політики щодо поневолених народів

Юрчишин_1

Про це з трибуни парламенту заявив народний депутат України Ярослав Юрчишин

У День Української Державності Ярослав Юрчишин виступив з трибуни Верховної Ради із промовою про народи, які ще мають здобути власну державність. Татарстан, Ічкерія, Адигея, Башкорстостан, Дагестан, Чувашія, Тува, Якутія, Бурятія, Ойрад-Калмикія, Інгушетія, Ерзян Мастор та інші окремі республіки чи регіони, які населяють переважно корінні мешканці, а не російські окупанти. Це ті нації, які заслуговують бути незалежними від російської тюрми народів.

Понад 30% населення росії — не «рускіє», – наголосив Ярослав Юрчишин, – рф в її нинішніх тимчасових кордонах населяють десятки різних народів, зокрема і корінних, які опинилися під російським ярмом. А представники деяких із них навіть вибрали воювати на боці України, а не перетворюватися в пакетні війська росії. Це чіткий показник того, що вони готові боротися за свободу”.

Я мав багато зустрічей із уродженцями Кавказу та інших регіонів і не раз чув про їхній біль від того, що їх земля — під російською владою, – підкреслив народний обранець. – Тому я ініціюю створення тимчасової спеціальної комісії для розробки нашої державної політики щодо поневолених росією народів. Маємо вже представників більшості фракцій то ж наступного тижня почнемо реєстрацію. Переконаний, що наші шанси розвалити цю тюрму народів зростуть, якщо діяти разом”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа