У Верховній Раді кажуть, що в Мінохорониздоров’я вже нема чого красти

Посада Міністра охорони здоров’я стала фінансово «непривабливою». Про це, під час спілкування з журналістами, зазначила народний депутат, голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

«Сьогодні немає черги на посаду Міністра охорони здоров’я. Адже міністра очікують не дифірамби, не можливість щось вкрасти, а необхідність тяжкої праці. В цьому році усі закупівлі ліків будуть проходити через міжнародні організації, саме те, чого і добивався наш комітет протягом року», – зауважила парламентар.

«На сьогоднішній день Комітет з питань охорони здоров’я став ядром реформ в медичній сфері. Ми свого часу змусили МОЗ купувати ліки через міжнародні організації, ми змусили міністерство працювати, не дивлячись ні на що. Не можу сказати, що нам все вдалося, але вдалося багато», – зазначила голова Комітету.

«На посаду міністра МОЗ має прийти тактик, який, при браку коштів, зможе налагодити поточну роботу міністерства. Це має бути спокійна, врівноважена, з величезним досвідом людина. Я зі свого боку пропонувала Володимира Загороднього та Миколу Поліщука. Головне зауваження до цих кандидатур – їхній вік. Втім, я не вважаю, що у Верховній Раді та Кабміні мають працювати лише молоді люди. Охорона здоров’я – це та галузь, де треба сім разів відміряти і, можливо, ні одного не відрізати», – наголосила народний депутат.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]); Fri, 15 Apr 2016 11:11:56 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа