У Верховній Раді хочуть перешерстити Агенцію запобігання корупції

Національне агентство із запобігання корупції не виконало свої функції щодо забезпечення роботи реєстру електронних декларацій та продемонструвало колективну безвідповідальність, тому необхідно ставити питання про зміну кадрів у НАЗК.

Про це заявив народний депутат фракції “Народний фронт” Олександр Дроздик сьогодні в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що такі ж проблеми із заповненням електронних декларацій масово виникали під час першої хвилі е-декларування восени 2016 році, і тоді всі сподівалися, що НАЗК усуне наявні недоліки.

Також, за його словами, тоді було з’ясовано, що програмний продукт для реєстру е-декларацій готувала маловідома компанія “Міранда”, яка не мала до цього відповідного досвіду і вперше виконувала настільки масштабне завдання.

“Був скандал, але висновки з цього не зробили. На жаль, НАЗК, фактично, не виконало свої функції з цього приводу, у них було достатньо часу. І я не розумію, за що вони отримують зарплату. У них досить велика зарплата. Ми всі дивилися, як вони минулого року влітку по 100-200 тис грн собі нараховували премій. Ми знаємо, що у них десь по 40 тис грн зарплати і вони ще по стільки ж премій нараховують. За що? Незрозуміло. Тому що роботи ми не бачимо. Вони навіть реєстр не можуть зробити нормально, щоб він працював”, – обурився народний депутат.

Олександр Дроздик наголосив, що, враховуючи критичну ситуацію, необхідно ставити питання про кадрові зміни у НАЗК.

“Колективний орган НАЗК не запрацював. Це називається колективна безвідповідальність”, – підкреслив представник “Народного фронту”.

Нагадаємо, сьогодні фракція “Народний фронт” оприлюднила заяву, в якій закликала Національне агентство із запобігання корупції взяти на себе відповідальність за непрацюючий реєстр декларацій та заспокоїти суб’єктів декларування, які не зможуть через збій роботи реєстру подати декларації у передбачений законом термін, що вони не піддаватимуться жодним переслідуванням.

Received: from mail.nfront.com.ua [95.67.123.236]; Wed, 29 Mar 2017 12:24:14 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа