У Вашингтоні завершилась робота Global Parliamentary Conference 2016

Парламентарі з усього Світу обговорили та поділились досвідом подолання універсальних та глобальних проблем. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив народний депутат Павло Різаненко із Вашингтону про завершення роботи Global Parliamentary Conference 2016.

«Обговорили питання: подолання бідності, економічного зростання та економічної нерівності, зміни клімату та ролі альтернативної енергії, біженців та міграційних криз, фіскальної політики та оподаткування. Остання тема особливо гаряче обговорювалась в світлі Панамських Паперів», – зазначив нардеп.

Депутат зауважив, що конференція була організована для парламентарів всіх країн, учасників МВФ в рамках щорічних IMF Spring Meetings в Вашингтоні. «Була можливість почути та поспілкуватись з Крістін Лагард (Управляючий директор МВФ) та Джим Йонг Кім (президент Світового Банку), в тому числі, і про Україну. Вони позитивно оцінили роботу Наталії Яресько. Також згадали і про прогрес в енергетичній сфері щодо скорочення споживання енергоносіїв, дякуючи переходу від системи субсидійованих цін на енергоносії, до системи індивідуальних субсидій. Наступний крок це монетизація індивідуальних субсидій», – зауважив парламентарій.

Окрім того, за словами Павла Різаненка, Лагард відзначила, що окрім економічних аспектів, МВФ дуже пильно слідкує і очікує від Президента та будь-якого Уряду України трьох речей: 1) боротьби з корупцією; 2) призначення прокурора з мандатом на боротьбу з корупцією; 3) фіскальної послідовності та дисципліни.

«Саме в такому порядку. Загальна оцінка співпраці була позитивною. Україна багато зробила за останні два роки. Хоча, в минулому постійно не виконувала свої зобов’язання. Сподіваються також, що після формування нового Уряду продовжиться реформування та керівництво країни візьметься за боротьбу з корупцією», – повідомив народний депутат.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа