У Вашинґтоні перезентували нове українське дослідження про Голодомор

В Посольстві України в США відбулася зустріч і дискусія науковців, української громади США та дипломатів Посольства, в ході якої було презентовано ІІ том фундаментального дослідження др. Людмили Гриневич, директора Українського науково-дослідного та освітнього центру вивчення Голодомору (ГРЕК, Україна) «Хроніка колективізації та Голодомору 1927-1933рр.».

За результатами презентації представники академічних кіл України, США та Канади поділилися результатами власних останніх досліджень тематики Голодомору-геноциду.
У заході, організованому Посольством України та Вашингтонським відділенням Наукового товариства ім. Т. Шевченка разом з науково-освітнім консорціумом Голодомору в Канадському інституті українських студій і Комітетом США з визнання Голодомору 1932-33рр. геноцидом, також взяли участь др. Богдана Клід, директор з досліджень ГРЕК Канадського інституту українських студій Університету Альберти, др. Франк Сисин, директор дослідницького українського Центру Петра Яцика Канадського інституту українських досліджень, Марта Базюк, виконавчий директор ГРЕК (Канада), пані Лариса Курилас, архітектор Меморіалу жертвам Голодомору.
Тимчасовий повірений у справах України в США, Оксана Шуляр від імені Посла України в США Валерія Чалого привітала учасників заходу і наголосила на важливості спільного продовження зусиль для донесення правди про Голодомор світові.

Джерело – Посольство України в США

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа