У Варшаві відсвяткували 25-річчя незалежності України

d1ed8078-fb9f-474e-8a68-6fb508434e88.file_

«Польсько-український союз 1920-их рр. багато років поспіль був недоціненим. Про нього згадували нечисленні українці діаспори. А зараз ми зустрічаємося в досить великій громаді і згадуємо його», — наголосив у 25-ту річницю незалежності України голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима.

Українська громада зібралася на православному цвинтарі, де поховані діячі Української Народної Республіки. Представники варшавської української громади та Посольства України у головне свято своєї батьківщини вже традиційно збираються на цій некрополії.

Петро Тима,  вітаючи гостей, закликав пам’ятати не лише про вояків, але й про тих, хто «пером боронив українську державу в міжвоєнний період».

Привітання закордонному українству та польським друзям України висловив також Василь Зварич, радник-посланник Посольства України в Польщі. Він нагадав, що посол України Андрій Дещиця в цей день знаходиться у Києві, адже українську столицю відвідує голова польської держави.

image-6

image-10

На православному цвинтарі у Варшаві спочивають, зокрема, вояки Української народної республіки та діячі українського руху міжвоєнного періоду. Серед них — генерали Марко Безручко та Володимир Сальський, міністр уряду УНР Петро Холодний, дружина Івана Огієнка Домініка та десятки невідомих вояків української армії.

Ігор Ісаєв

Фото і відео автора. Джерело – prostir.pl

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа