У центрі Чикаґо відбудеться церемонія підняття українського прапора та парад

Чикаго

Святкування розпочнеться з урочистої церемонії підняття українського прапора, яка відбудеться 27 серпня о 12.00 (за чіказьким часом) в Центрі Річарда Дейлі. У неділю 29 серпня святкування продовжиться о 13.00 в Українському селі, де відбудеться святковий парад.

Процесія пройде Чикаґо авеню між Ashland Ave. та Western Ave. Окрім представників влади міста та штату, в заході візьмуть участь 50-ти громадських організацій, у тому числі танцювальні та вокальні колективи, а також окремі виконавці. До параду також долучаться і представники інших громад Східної Європи та країн Балтії, а також кримські татари та білоруси.

Мета заходу – продемонструвати підтримку та солідарність громади з Україною, та підкреслити цю підтримку України напередодні візиту до США Президента України Володимира Зеленського та його зустрічі з Джозефом Байденом, яка відбудеться 31 серпня у Вашинґтоні.

Російське вторгнення на Донбас та анексія Криму шокували світ та забрали життя більше 15 тис. українських військових та цивільних. Росія та її дії досі несуть загрозу не лише територіальній цілісності України, а й глобальній безпеці. Тому тема російської окупації, а також економічних та кібернетичних загроз будуть серед тих питань, які планують обговорити два президенти під час зустрічі.

24 серпня 1991 Україна оголосила своє остаточне рішення вийти з Радянського союзу. Незважаючи на значний військовий, економічний, кібернетичний тиск та втручання з боку Росії, Україна зробила вражаючий прогрес у своєму демократичному та прозахідному розвитку. На відміну від багатьох сусідніх країн з колишнього радянського табору, Україна забезпечує громадянські свободи, розвиває демократію, впроваджує реформи, які посилюють західний вектор розвитку країни. В Україні існує потужне громадянське суспільство, яке стоїть на сторожі свободи, незалежності, гідності та захисту від російського впливу та вторгнення.

Iгор Дячун, голова відділу Українського Конґресового Комітету Америки в Iллінойсі каже, що святкування – прекрасна можливість для мешканців міста висловити свою підтримку Україні, познайомитися з українською культурою. «Ми, українські американці, пишаємося підтримкою України в її прагненні побудувати вільну та успішну націю, яка базується на демократичних принципах», – додає він.

Сергій Коледов, Генеральний консул України в Чикаґо, у свою чергу, переконаний: незважаючи на тисячі кілометрів, які розділяють Україну та США, люди в Україні постійно відчувають підтримку та допомогу громади. «Це сприяє розвитку нашої держави та допомагає підтримувати добробут та успіх України», стверджує дипломат.
Відділення Українського Конґресового Комітету Америки в Іллінойсі було засноване в 1949 році, як частина Українського Конґресового Комітету Америки (УККА). УККА 1940 році для забезпечення інформування про Україну та українців, а також представлення інтересів української громади в Сполучених Штатах.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа