У Токіо відбувся четвертий мегамарш вишиванок – від Ґінза до імператорського палацу

22 травня за ініціативи спільноти українців в Японії «Краяни» в Токіо відбувся традиційний четвертий мегамарш у вишиванках. Захід відбувся в центральному районі столиці Японії – Ґінза. Метою заходу була популяризація та ознайомлення громадян країни “сходу сонця”, з українською культурою, національним одягом, піснями, а також об’єднання української спільноти в Японії.
IMG_7361
В заході взяло участь близько 150 учасників, серед яких були українці, японці, американці та громадяни інших країн. Яскраві кольори вишиванок, віночків та українських прапорів замайоріли центром Токіо.
IMG_7437
Парад підтримали не лише проживаючі в Японії українці, але й дипломатичний сектор Посольства України в Японії та надзвичайний та повноважний Посол Ігор Харченко. Також приймав участь у параді Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні у 2011–2014 роках пан Сакато Тоїчі.
Приємно, що на святі були присутні вишиванки з різних регіонів України і кожен з учасників вигукуючи «Слава Україні – Героям Слава!» підтримав свою Батьківщину, її єдність та мир на її землі.
Захід відбувся за підтримки Посольства України в Японії, місії Української Православної Церкви Київського Патріархату, а також представниками українського бізнесу в Японії.
У Токіо мегамарш у вишиванках вперше відбувся у 2013. У 2013 році захід зібрав більше 70 українців, які проживають в Японії, а також японці, яким цікава та небайдужа Україна. Захід проводився в районі Шібуя, маршрут пролягав через відоме перехрестя на станції Шібуя та площу Хачіко. Наступні марші вже традиційно проводяться маршрутом, який пролягає центральними районами Токіо: починається в фешенебельному районі Ґінза і пролягає до центрального парку Хібія поруч з імператорським палацом.
IMG_7654
IMG_7806
Олексій Тяжкий

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа