У Тернополі відбулась урочиста академія до 100-річчя Ярослава Стецька

В Народному домі міста Тернополя 19 січня відбулась урочиста академія, присвячена 100-літтю від Дня народження Ярослава Стецька.

Сприяння у проведенні академії надала Тернопільська міська рада. На захід було запрошено директорів шкіл, вчителів історії, представників громадських організацій та політичних партій міста.

Міський голова міста Тернополя Сергій Надал відкрив урочисте засідання словами про необхідність об’єднання усіх націоналістичних сил на наступних виборах до Верховної ради України, як виконання настанов Провідників ОУН.

Із головною доповіддю на урочистій події виступив голова Тернопільської міської організації КУН Володимир Ткач, який ґрунтовно розкрив життєвий шлях та творчий доробок  Ярослава Стецька.

Із архіву Тернопільської міської організації Конгресу було продемонстровано документальні фільми із записом інтерв’ю з Ярославом Стецьком, в якому він розповідає про проголошення Акту про відновлення Української держави 30 червня 1941 року в місті Львові та про ув’язнення в концтаборі Заксенгаузен.

Зі спогадами про Ярослава Стецька на академії виступив також його родич Володимир Чубатий.

Впродовж вечора хор національно-патріотичної пісні «Заграва» виконував повстанські та патріотичні пісні.

Цього ж дня у м. Тернополі на всіх державних установах на честь 100-річчя Ярослава Стецька було вивішено державні прапори, а в школах було проведено уроки пам’яті визначного українського політика, державного діяча Ярослава Стецька.

Прес-служба Тернопільської МО КУН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа