У Тернополі презентують довідник «Право на правду. Практичний порадник з доступу до архівів»

ПРЕС-АНОНС
Тернопіль
4 травня, п’ятниця
Конференц-зал Інституту національного Відродження імені Ігоря Герети
вул. Коперника, 1а
12:00

Де знайти відомості про родичів, засуджених в часи СРСР? З чого почати пошук і як правильно написати запит в архів? Якими є право і практика доступу до архівів комуністичних спецслужб в Україні та за кордоном? Які саме українські архіви зберігають відомості про політичні репресії та визвольний рух? Ця книга допоможе вам у пошуках правди про минуле і підкаже способи, як захистити ваше право на доступ до інформації

Відкриття архівів в Україні стало унікальною можливістю для науковців усього світу подивитися на функціонування тоталітарного режиму зсередини, опираючись на його ж документи.
4 травня директор Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького” – Руслан Забілий, розкаже про таємниці, десятиліттями закриті грифами секретності, про невідомі факти з історії України, як наше минуле приховували і як його фальшували.

Архіви комуністичних спецслужб — це можливість для кожного знайти інформацію про рідних і близьких, загублених у бурхливому ХХ столітті, для історика — реалізувати творчі амбіції, першим відкриваючи секрети найбільшої країни Європи із найменш вивченим минулим, журналісти можуть допомогти людям побачити сьогодення в минулому, а минуле в сьогоденні, а письменники — “відкопати” безмір драматичних сюжетів для майбутніх бестселерів.

Присутні отримають безкоштовний примірник практичного порадника.

Ознайомитися з текстом порадника в електронному форматі можна тут: http://cdvr.org.ua/sites/default/files/archive/posibnyk_pravo_na_pravdu.pdf
Захід відбудеться в рамках проекту Центру досліджень визвольного руху «Доступ до архівів як право на суспільну пам’ять» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Інформаційні партнери проекту: інтернет-видання «Історична правда», портал «Право знати», Центр інформації про права людини, www.platfor.ma.

Партнери: Тернопільський «Історико-меморіальний музей політичних в’язнів», Інститут суспільних досліджень, Центр правових та політичних досліджень «Сім», Харківська правозахисна група, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», Львівський національний університет ім. І. Франка

Received from: info at upa.in.ua; X-Originating-IP: [62.244.5.50] Wed, 2 May 2012 02:11:34 -0700 (PDT)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа