У Сєвєродонецьку з’явились перші випускники-переселенці

unnamed(4)

У Сєвєродонецьку відбувся перший випуск в рамках навчальної програми навиків віддаленої роботи для місцевого населення та ВПО. 19 свіжоспечених спеціалістів за спеціальністю web-дизайн отримали дипломи.

Навчання стартувало 11 квітня, а вже 20 квітня відбулося урочисте вручення дипломів першим випускникам навчальної програми навиків віддаленої роботи для ВПО та місцевого населення Донецької та Луганської областей. Учасники отримали знання та практичні навички за напрямком веб-дизайн.

Безкоштовні тренінги для місцевих мешканців та вимушених переселенців проводив спеціаліст з математики, інформатики та розробки сайтів, переселенець з Донецька Сергій Бондаренко. Як відзначила учасниця Анна Руднєва: «Не дивлячись на дуже стислі терміни, Сергій зробив практично неможливе – розповів основи WEB-дизайну для не дуже підготовлених слухачів. Тренінг був різноплановим, з практичними завданнями, на всі питання завжди отримували відповіді та пояснення. Дуже дякую і всього найкращого!».

За 10 днів інтенсивного навчання учасники отримали теоретичні знання з веб-дизайну, HTML, CSS, створення доменних імен, роботи з хостингами, основ роботи з двигунами для сайтів та спробували усе це застосувати на практиці. За словами учасника Віталія Курячого, курс для нього був дуже продуктивним. «Цей десятиденний курс дозволив зрозуміти, чим є веб-дизайн і якими інструментами можна користуватися при розробці сайту. А також, як грамотно формувати сайт. Дякую Сергію Бондаренку за змістовне і зрозуміле навчання».

Учасники тренінгу залишилися задоволеними процесом та висловлювали вдячність. «Курси я вибрав за рекомендацією знайомого. Залишився задоволений повністю, – розповів учасник Вадим Литвинський. – Атмосфера, маленька група, подача матеріалу – все чудово. Звісно, цих 10 днів недостатньо щоб повністю вивчити матеріал. Досвіду веб-дизайну і верстки проектів не дадуть жодні курси за такий проміжок часу – для цього потрібно займатися самостійно і досить багато. Проте, Сергій Бондаренко дає всю необхідну базу, допомагає з проектами і пояснює над чим працювати далі. Дякую йому за навчання. Це допомагає систематизувати знання і рухатися в потрібному напрямку».

Реєстрація для участі у наступних тренінгах триває за посиланням: http://vpo-work.org/restracya.html. Долучитись до безкоштовного навчання азам дистанційних професій інтернет-маркетолога, менеджера з продажів, дизайнера, SMM-спеціаліста, копірайтера, репетитора та інших затребуваних спеціальностей можуть вимушені переселенці та мешканці Донбасу. Тренінги по кожній зі спеціальностей проходитимуть у Краматорську, Слов’янську, Маріуполі, Лисичанську та Сєвєродонецьку. Загалом взяти участь у навчальній програмі зможуть близько 500 мешканців регіону.
__
Програма реалізується в рамках проекту «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» спільно з Програмою Розвитку ООН за фінансової підтримки Уряду Японії. Метою проекту є підтримка відновлення місцевої економіки та покращення умов життя в Донецькій і Луганській областях. Цього планується досягти завдяки створенню можливостей для працевлаштування людей та отримання ними прибутку.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа