У Сумах вшанували річницю проголошення Карпатської України

Увечері 15 березня вулицями Сум урочистою ходою пройшли активісти організацій патріотичного спрямування та їхні однодумці. Марш з нагоди 77-ї річниці проголошення Карпатської України організували Сумський осередок ВГО “Сокіл” разом з сумськими «свободівцями», представниками Правого Сектору та громадської ініціативи “Сейм”.

Ходу символічно розпочали від меморіального комплексу пам’яті героїв Небесної Сотні. Учасники тримали у руках прапори та банери з написами «Сумщина пам’ятає захисників Карпатської України!», «Схід і Захід разом!».

Голова Сумського осередку ВГО “Сокіл” Андрій Дудка у своєму зверненні до учасників маршу зазначив: «Сьогодні ми відзначаємо 77-му річницю акту проголошення незалежності Карпатської України. Тоді, майже сто років тому, молоді хлопці та дівчата взяли у руки збою, щоб стати на захист своєї країни. Не зважаючи на значну перевагу ворога у кількості воїнів та якості озброєння, вони стояли до останнього набою, до останньої краплі крові… Саме з них ми маємо брати приклад, як треба захищати свою Батьківщину… Слава Нації!»

Депутат Сумської міської ради від ВО «Свобода» Максим Галицький прокоментував подію так:

  • Марш пам’яті захисників Карпатської України ми нинішнього року проводили уперше, але таким чином започаткували, я вважаю, нову традицію. Людей, які до нього долучилися, було не так багато, як ми очікували, але це були справді свідомі патріоти. Ми маємо вшановувати героїв національної боротьби за свободу України, незалежно від того, боролися вони на Сході чи Заході. Ті, хто воював за Карпатську Україну, є для нас усіх прикладом незламності духу у відстоюванні національних інтересів. Прикладом не лише для нинішнього, а й для майбутніх поколінь.

Алла Акіменко, Суми.

Фото Артура Назарова.

2

3

5

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа