У Сумах працівницю звільнили за відмову працювати з російським банком

IMG_7608

10 лютого у Сумах відбулася акція проти співпраці ПАТ “Укртелеком” із “Сбербанком Росії”.
Приводом для пікету стало звільнення прихильниці Молодого Народного Руху, волонтерки Дар’ї Балаценко, яка відмовилася укладати договір на отримання заробітної плати у «Сбєрбанку Росії”.

І хоч вона звільнилася з «Укртелекому» за згодою сторін, на підприємстві продовжують працювати сотні працівників, які змушені співпрацювати з банком держави-агресора. Виникає парадоксальна ситуація, коли сини і чоловіки воюють на Донбасі за Україну, а їх матері і дружини змушені отримувати заробітну плату в банку країни-агресора.

Люди бояться втратити роботу і змушені мовчати. На жаль, не всі такі сміливі, як Дар’я. Тому ми прийшли підтримати працівників “Укртелекому” і закликаємо керівництво розірвати договір з “Сбєрбанком Росії”, – пояснив присутнім мету акції голова Молодого Народного Руху  Андрій Рибалко.

Керівник Сумської дирекції «Укртелекому» В’ячеслав Маринич, який вийшов до протестувальників, не зміг запевнити громадськість, що угода зі «Сбєрбанком» буде розірвана. Тому активісти залишили перед входом російський дріб’язок та гільзи, які нагадуватимуть, що «Укртелеком» досі співпрацює із ворогом. А банкомат “Сбербанку” та вхід до установи заклеїли інформаційними листівками, в яких закликали не співпрацювати з ворогом.

IMG_7575

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа