У Сумах намалювали рекордну «вишивку» майже півкілометра завдовжки

0

Сумчани встановили рекорд України у категорії «Найдовший орнамент вишиванки, намальований на тротуарній плитці». Візерунком у червоно-чорних тонах, довжина якого становить 473 м 80 см, активісти прикрасили центральну вулицю міста – Соборну.

Рекорд зафіксувала представник Українського національного реєстру рекордів Лана Вєтрова. Вона розповіла, що номінацію започатковано два роки тому. Піонерами у цій справі були харківчани: вони намалювали візерунок завдовжки 100 метрів. Наступного року їх перевершили мешканці Тернополя з результатом 228 м. «Вишивка» ж, створена у Сумах, на сьогодні рекордна і удвічі довша за тернопільську.

Організаторами патріотичної акції стали ВО «Свобода», ГО «Сокіл», ГО «Студентська Свобода» та ГО «Добро». Створювали орнамент протягом чотирьох днів, до творчого процесу могли долучитися усі бажаючі, і охочих допомогти сумчан знайшлося чимало.

Сертифікати, що засвідчують новий рекорд, було вручено безпосереднім ініціаторам акції Людмилі Бей та Максиму Галицькому. Відтепер мешканці Сум та гості міста зможуть гуляти по вулиці Соборній, як по рушнику.

Алла Акіменко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа