У США пропонують Україні варіант відмови від путінського газу

Марічка Паплаускайте

0d96c48ad8418fe91a908edeef75e89aАмериканський сенатор-демократ Едвард Маркі вніс законопроект, що має на меті полегшити залежність України від російського палива шляхом модернізації інфраструктури опалення та поновлення її радянських можливостей з видобутку природного газу.

Про це Медіа-порталу VIDIA повідомили у прес-службі Українського конгресового комітету Америки.

«Цей законопроект буде використовувати всі ресурси і досвід уряду США для надання допомоги Україні в поліпшенні її енергоефективності, підвищенні її внутрішнього виробництва енергії, і реформування непрозорих і корумпованих енергетичних ринків так, щоб українці могли сказати Путіну, що вони більше не потребують від Росії її природнього газу», – сказав сенатор Маркі, який очолює підкомітет з міжнародних відносин, що спеціалізується на міжнародних енергетичних питаннях.

Законопроект Маркі має подвоїти обсяг ресурсів, які агентства США, включаючи Державний департамент, USAID та Експортно-Імпортний банк, надають на оновлення енергетичної системи України. USAID буде уповноважений, наприклад, виділяти 10 млн. доларів на рік для України з 2015 до 2017 року.

Наращі сенатор шукає підтримку законопроекту, який був представлений під час слухань щодо України.

джерело:http://vidia.org/2014/24464

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа