У спробі підпалу Су-34 на аеродромі в Челябінську звинуватили 16-річного дагестанця

zatrymanyj-dagestanecz-za-zvynuvachennyam-u-pidpali-vynyshhuvacha-v-chelyabinsku

Тракторозаводський районний суд Челябінська відправив у СІЗО 16-річного підлітка з Дагестану, якого звинувачують у спробі підпалу винищувача Су-34 на військовому аеродромі.

Таке рішення суд ухвалив 7 січня, повідомляє російське видання 74.ru.

За версією слідства, раніше не судимий підліток родом з Буйнакська спробував підпалити бомбардувальник на військовому аеродромі “Шагол” у Челябінську. У Росії стверджують, що літак встигли оперативно загасити.

Втім, як писала “Новинарняраніше, 4 січня Головне управління розвідки МО України повідомло, що на аеродромі “Шагол” в російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. Бойовий літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

5 січня співробітники ФСБ у зв’язку з підпалом винищувача затримали 16-річного дагестанця. Його звинуватили в “спробі здійснити диверсію на об’єкті міноборони в Челябінській області за завданням українських спецслужб”. При затриманні у нього нібито вилучили “засоби звʼязку та носії інформації, що містять його фотозвіти та листування з українськими кураторами”.

Крім того, у спецслужбі заявили, що встановили причетність обвинуваченого “до скоєних у листопаді та грудні 2023 року підпалів на об’єктах звʼязку та залізничної інфраструктури” в Дагестані.

Згідно з рішенням суду підлітка відправили у СІЗО на два місяці — до 5 березня.

Джерело: novynarnia

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа