У справі фінансування терористів затриманий екс-секретар Київради

Екс-секретар Київради Олесь Довгий затриманий співробітниками СБУ під Ужгородом. Згідно з даними слідства, Олесь Довгий проходить по справі про фінансування терористів центром конвертації Руслана Циплакова (до слова, також затриманого в ніч з 19 на 20 серпня в столиці України). Такою інформацією з кореспондентом Інформаційного Агентства Коментатор поділилося джерело в Службі Безпеки України.

Останні кілька тижнів ходили різні чутки відносно співпраці Олеся Довгого і його батька з сепаратистами, але новоспечений адвокат затриманого Андрій Федур заявляв про повну прозорість діяльності Фонду Олеся Довгого (Благодійний Фонд “Олеся Довгого та Катерини Горіної”) і непричетність до фінансування будь-яких організацій, крім дитячих будинків.

Як би там не було, але найближчі дні Олесь Довгий проведе на допитах, за результатами яких, представники ЗМІ отримають повний звіт не тільки від СБУ, але і від Генеральної Прокуратури України, що курирує справу “Руслана Циплакова”.

Раніше повідомлялося, що Олесь Довгий зібрався в народні депутати від Ужгорода. Нібито він планував взяти на себе фінансування місцевого футбольного клубу Говерла і трьох дитячих будинків. У той же час, Довгий в далекому 2002-му році йшов до парламенту від Черкас як президент «Черкаської м’ясної компанії», хоча сам народився в Ужгороді.

Джерело: Антикор

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа