У Смолівці на Житомирщині відкрили пам’ятник Небесній сотні

Відкриття пам'ятника Небесній сотні

13 липня 2014 року на Житомирщині відбулося відкриття пам’ятника героям Небесної сотні в селі Смолівка за участю Коростишівської “Свободи”. Вшанувати пам’ять справжніх українських героїв, які загинули у боротьбі за державу, зібралася місцева громада, за ініціятиви якої і відбулося встановлення пам’ятника.

“Сьогодні вчергове вшановуємо пам’ять героїв Небесної сотні, які без вагань віддали своє життя за Україну, за кожного з нас! Це дійсно безстрашні та сміливі люди, адже потрібно мати неабияку сміливість, щоб йти під кулі, маючи лише дерев’яні щити, палиці та бруківку. Багато хто з них віддав своє життя, рятуючи поранених побратимів з під шквалу вогню. Деякі з активістів загинули від катувань “регіональної банди”, їх тіла ми знаходили в лісах, на узбіччях доріг. Але, попри все, ці справжні патріоти своєї Батьківщини йшли в бій з режимом Януковича, адже вони вірили, що перемога вже близько!

І ось нарешті Янукович капітулював, але на горизонті з’явився новий, ще більш страшніший ворог – Путін. Він, користуючись моментом, хоче загарбати Українську землю. Але й тут наші патріоти, наші герої стоять на смерть, бо вони знають, за що б’ються і за що помирають!

На жаль, ми несемо великі втрати, маємо вже не одну Небесну сотню, яку загиблі поповнюють щодня. До них увійшли і наші хлопці з Коростишева – Сергій Панасюк і Максим Добрянський, їх імена завжди житимуть в наших серцях.

Наш обов’язок перед героями Небесної сотні докласти всіх зусиль, щоб їхня смерть не була даремною! Щоб до влади не прийшла стара банда в новій обкладинці та з новим лідером, щоб при владі не з’явилися нові бандюки, які будуть нищити українську націю! Ми маємо дати зрозуміти, що Україні потрібна націоналістична влада, яка буде думати не про власне збагачення, а про український народ, про кожного з нас. Щоб більше не було такого кровопролиття, щоб більше не загинув жоден українець у боротьбі з режимом!

Ми повинні боротися за нашу Батьківщину, бо иншої у нас немає!” – наголосив заступник голови Коростишівської районної організації ВО “Свобода” Юрій Дідківський.

Прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа