У Слатиному під Харковом авіабомба влучила в будинок: господарі уціліли

Російська армія завдала авіаудару по селищу Слатине Дергачівської громади.  

Як повідомив «МедіаПорту» речник Дергачівської МВА Олександр Кулік, бомба влучила у приватний будинок. Люди у цей момент були на подвір’ї та не постраждали. 

«Мати і син були на подвір’ї і просто дивом уціліли. Пошкоджена електромережа, газова мережа. Будинок, який був сьогодні зруйнований, постраждав повторно. Його власниця раніше подавала заявку на «єВідновлення», вже отримала матеріали, не встигла використати. Сьогодні прилетів КАБ — розбив будинок і знищив матеріали», — розповідає Олександр Кулік. 

За його словами, загалом внаслідок авіаудару пошкоджені близько десяти приватних будинків. Будматеріали, щоб закрити вибиті вікна, двері та накрити покрівлі місцевим жителям, нададуть 10 жовтня волонтерські організації та Дергачівський гуманітарний центр. 

Росіяни обстрілюють Слатине по кілька разів на тиждень, каже Кулік. 

«Б’ють декілька разів на тиждень стабільно з різних видів зброї. Це бувають і реактивні системи залпового вогню з касетними боєприпасами дальнього радіусу дії, такі як «Торнадо», «Урагани». Б’ють КАБами та безпілотниками. Інколи — балістичними ракетами типу С-300, «Іскандерами», — каже речник Дергачівської МВА.

Попри обстріли у Слатиному залишаються понад дві тисячі людей, до повномасштабного вторгнення росіян їх було сім тисяч.

28 вересня внаслідок російського авіаудару у Слатиному загинули двоє братів з багатодітної родини та їхній друг.

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа