У Штатах розробили навчальну програму для українських артилеристів-ракетників

HIMARS

Військові США розробили план навчання українських солдатів використанню західних реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на голову Комітету начальників штабів армії генерала Марка Міллі.

“Ми повинні почати це з раціональної та продуманої програми, яка навчить їх до рівня, за якого вони стануть ефективними”, – цитує видання Марка Міллі.

Він також зазначив, що росіяни “продемонстрували, що вони перевершують українську артилерію за кількістю та її дальністю” у боях у східному регіоні, що стало основним акцентом у російських операціях.

За його словами, “не буде нічого хорошого в тому, щоб просто кинути цю систему озброєння в бій”. “Ви повинні бути навчені цьому, щоб максимально ефективно використати зброю як високоточну систему”, – наголосив він. При цьому Міллі віддав належне українським артилеристам. “Українці є дуже гарними артилеристами. Дуже гарними навідниками. Вони є відмінними в артилерії”, – зауважив генерал.

За даними видання, на даному етапі передбачається навчання “взводу українських солдатів” американською стороною. Крім того, за словами Міллі, відповідно до плану Великобританія також навчатиме “по одному взводу за раз”.

Як зазначає видання, заяви Міллі свідчать про те, що високою є ймовірність того, що “до України може бути відправлено більше даних озброєнь”.

Минулого тижня адміністрація президента Джо Байдена оголосила про виділення Україні чергового пакету військової допомоги, який включає чотири реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS. У свою чергу, влада Великобританії заявила, що відправить на Україну три реактивні системи залпового вогню M270.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа