У Сенаті США ініціювали законопроєкт для підтримки свободи релігії в окупованих Криму та Донбасі

senatUSA

Про це повідомляє Центр Громадянських Свобод, який разом з Інститутом релігійної свободи започаткував круглий стіл з релігійної свободи в Україні. У ньому вже близько двох років беруть участь десятки представників різноманітних конфесій, церков, правозахисних та громадських організацій.
Документ про реєстрацію законопроекту проти спроб російської влади незаконно обмежити свободу віросповідання на окупованих територіях України був опублікований на сторінці Гельсінської комісії США.
“Група сенаторів із обох партій ініціювала Ukraine Religious Freedom Support Act (S.1310) у Сенаті США. Законопроект зобов’язує Президента США вчинять співмірні дії у відповідь на порушення свободи релігії у Криму та на Донбасі.” – коментуєголова ЦГС, правозахисниця Олександра Матвійчук.
Також повідомляється, що найближчим часом в США відбудеться міністіріал по свободі релігії, на який запрошені політики із усього світу та представник українського круглого столу з релігійної свободи. Водночас, в Україні наступне засідання круглого столу відбудеться у червні, і організатори вперше плануємо запросити на нього представників органів державної влади.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа