У селищі Лиманському на Одещині у свій день народження Ленін втратив голову

1 Обезголовлений Ленін у Лиманському

Рупор Кремля Раша Тудей 23 квітня порадував своїх читачів новою «актуальною картинкою дня». Під заголовком «Битва за вождя: прихильники і противники знесення пам’ятника Леніну зчепилися під Одесою» вміщено повідомлення про те, як не гладко проходить в Україні політика декомунізації. Посилаючись на відомий своєю проросійською орієнтацією інтернет-портал «Таймер Одеса», Раша Тудей із задоволенням повідомляє, що жителі селища Лиманське Одеської області 22 квітня вигнали бійців батальйону АЗОВ, які приїхали, щоб знести пам’ятник Володимиру Леніну. Між місцевими жителями навіть виникла бійка, яку «Таймер» зафіксував на відео і виклав на своєму каналі в YouTube.

Це повідомлення без будь яких посилань і коментарів негайно тиражували українські мас-медіа, не поцікавившись, звідки у цієї «новини» з сепаратистським душком ноги ростуть. А ось портал полку АЗОВ дав свою вичерпну оцінку на звістку про «начебто побиття азовців під Одесою». Наведу цей коментар без купюр.

«Ми високо оцінюємо роботу нащадків доктора Геббельса, що смикаються московськими мотузочками і годують «правдою» українців. На тій частині українського медіа-поля, що годується з рук проросійських олігархів та раті президента-втікача, вони ще здатні на сенсації. Однією з таких стала новина, що начебто під Одесою місцеві мешканці побили бійців полку АЗОВ під час демонтажу останніми пам’ятника Леніну. Віддамо належне московським технологам – свою роботу вони знають і першими донести інформацію вміють.

Ми хочемо розповісти, як було все насправді. Група патріотів з-під Одеси звернулась до бійців полку АЗОВ, щоби ті допомогли їм у знесенні Леніна в Лиманському. Пам’ятаючи в тому числі і нещодавні трагічні події в Одесі, прохання до азовців було простим: не дати пролитися українській крові з жодного боку. Іншими словами забезпечити охорону правопорядку під час реалізації Закону про декомунізацію. Полкові побратими зробили все можливе, щоби група молодиків, яка прагнула захистити вождя комунізму, не перейшла межу.

Тим, хто пише та розповсюджує інформацію, про те, що побили азовців – пропонуємо разом із захисниками вождя комунізму ознайомитись із кількісним складом полку АЗОВ, його танковим батальйоном, артилерією та піхотою, а потім робити безпідставні заяви. Ми зустрічаємо ворога не перший рік на фронті, розуміємо, що він є і в тилу. Готові на всі сценарії. Ми дуже раді, що наші друзі-патріоти з-під Одеси спромоглись знести голову Леніну в Лиманському. Дивує, щоправда, що Ленін у цьому поселенні не був революційною хвилею пофарбований у синьо-жовті кольори, але це вже питання до влади селища. Як власне і про її кроки до декомунізації в рідних краях. Сподіваємось, що місцеві мешканці так само хвацьки візьмуться за відновлення двох найбільших католицьких соборів півдня України, зруйнованих за ленінським декретом у Лиманському».

На підтвердження своїх слів АЗОВ виклав у мережу відео сутички із захисниками Леніна в Лиманському. Також в батальйоні спростували інформацію про побиття свого бійця.

https://www.youtube.com/watch?v=vjwPVUrgZFA

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа