У руках одеського «куликовця» вибухнула лампадка з петардою

Після кривавої трагедії 2 травня 2014 року Куликове поле стало ареною постійних протистоянь між майданівцями і антимайданівцями, яких ще називають «куликовцями». Під час тодішньої сутички між прихильниками проєропейського і проросійського політичного курсу в Будинку профспілок загинуло 48 чоловік. Тоді патріотично налаштовані одесити фактично запобігли створенню т.з. «Одеської народної республіки» на шталт терористичних «ДНР» і «ЛНР». Судове розслідування в цій справі досі не завершено. На сьогодні в СІЗО перебуває п’ятеро «куликовців», серед них – двоє жителів РФ.

На черговий жалобний мітинг 2 квітня зібралися близько ста «куликовців» біля Будинку профспілок. Акція проходила під охороною поліції й бійців Національної Гвардії. Силовики нервували – ходили чутки про можливі сутички. На місце також прибули проукраїнські активісти – близько півсотні. Вони намагалися пройти до своїх ідеологічних супротивників, однак цьому завадили силовики. Тому активісти «глушили» промови на мітингу з допомогою заведеного мотоциклу, на якому приїхав один з них.

Під кінець поминальної акції в пам’ять про загиблих «куликовці» випустили в небо чорні кульки і почали розходитися. В цей час проукраїнські активісти стали закидати «куликовців», які прямували до трамвайної зупинки, із проїжджаючого зі знятими номерами джипу яйцями. За джипом погналися, але він зник. А в поліції розповсюдили орієнтівку на подібне авто. Через деякий час автомобіль був затриманий, але вже з номерами. Сам водій джипу заявив, що не причетний до того, що трапилося. Коли на місце події прибули ще й члени Ради громадської безпеки», зав’язалася перепалка між активістами і поліцією. До того ж, активісти не дали змоги копам оглянути затриманий джип. Тож обидві сторони конфлікту вирушили у Приморський суд для розгляду справи.

А приблизно через сорок хвилин після завершення поминальної акції один із її учасників підійшов до лампадок біля Будинку профспілок і спробував запалити одну з них. І тут пролунав вибух. В поліції повідомляють, що, скоріш за все, в лампадці лежала петарда. Постраждалий був госпіталізований у Єврейську лікарню. Попередній діагноз лікарів – рвана рана лівої руки і два зламаних пальці. Однак госпіталізація не знадобилася і чоловік вирушив додому.

2 Поранення вибухом петарди

На даний момент в поліції з’ясовують всі деталі пригоди. Поліцією вилучено відео із камер відеоспостереження з місця події і буде встановлено, чи це постраждалий приніс із собою петарду, чи хтось із мітингувальників туди поклав. За цим фактом розпочато провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної чи холодної зброї чи іншого предмету, спеціально пристосованого або заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, – карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років).

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа