У росіян імовірно затонула атомна субмарина з “Булавами”

Сайт “Русский еврей” повідомляє (а ми сподіваємось, що “русский еврей” це принаймні пів Моссаду):

Російський військово-морський флот втратив новітній підводний човен, побудований за сучасним проектом – “Дмитрий Донской”. Про це стало відомо від джерела в штабі балтійського флоту. За словами військових у підводників трапилася серйозна аварія в результаті якої підводний човен отримав пошкодження і не може спливти. Човен є флагманом північного підводного флоту.

ТК-208 «Дмитрий Донской» – важкий ракетний підводний крейсер стратегічного призначення проекту 941 «Акула». Перший корабель в серії. Модифікований за проектом 941УМ. Оснащений ракетним комплексом «Булава» з 6 гіперзвуковими ядерними боєголовками. При модернізації під ракетний комплекс «Булава» в існуючі шахти для ракет Р-39 зі стартовою масою 90 т були вставлені нові пускові стакани під істотно меншу ракету «Булава». «Дмитрий Донской» – найшвидший з усіх кораблів серії, він на два вузли перевищив попередній рекорд

donnn-300x185

Насправді, не дуже зрозуміло, що робила атомна субмарина з Північного флоту на території Балтійського флоту. Але, можливо, це спроба потиснути на нерви ЄС. Чекаємо традиційного путінського пояснення “она утонула”

Нагадаємо, вчора, 18 жовтня, шведська розвідка перехопила загадковий радіосигнал російською мовою, який виходив з територіальних вод королівства поблизу Стокгольма. Випромінювання передавача було направлено в напрямку Калінінграда, а радіочастота була тією, що зазвичай використовує Військово-морський флот Російської Федерації у випадках надзвичайних ситуацій. Через деякий час був запеленгований і другий радіосигнал, на відміну від першого, вже зашифрований. Також об’єкт, схожий на підводний човен, бачили свідки.

У прес-службі Міноборони Російської Федерації сьогодні офіційно заявили журналістам, що всі підводні та надводні кораблі Військово-морського флоту країни виконують бойові завдання відповідно до плану, а будь-яких позаштатних і тим більше аварійних ситуацій на них не виникало. Втім, в це твердження в цивілізованих країнах вже ніхто не вірить.

У свою чергу by24.org повідомляє: Скандал навколо загадкового російського підводного човна, який імовірно зазнає аварії в територіальних водах королівства Швеція в 50 кілометрах від Стокгольма, набирає обертів. Як повідомили в соціальних мережах любителі флоту, моніторять пересування кораблів, приблизно одночасно з появою в ЗМІ новини про виявлення в Швеції таємничого об’єкта, з Санкт-Петербурга на максимальній швидкості в 14 вузлів вийшов російський корабель глибоководної розвідки “Професор Логачов”, який вже пройшов мимо Таллінна і прямує в район пошукової операції. Пересування російського розвідувального корабля чудово видно з супутників, а його маршрут відображається у відповідних користувальницьких додатках.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа