У Романівській громаді Житомирщини на ремонт шкільних укриттів зайво витратили 300 тис грн бюджетних коштів

Прокурором Чуднівської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовиці селищної ради за фактом службової недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам (ч.1 ст. 367 КК України).

Як повідомлялося раніше, начальниця підрозділу однієї з селищних рад Романівської територіальної громади уклала з підприємцем договори на суму 2,9 млн грн.

За таку суму підрядник зобов’язався відремонтувати шість укриттів і захисних споруд у місцевих дитсадках та загальноосвітніх школах. Відповідно, ним було розроблено кошторис вартості робіт і використаних матеріалів.

Проте обвинувачена, отримавши розрахунки, не перевірила їх достовірність, зокрема, відповідність заявлених цін ринковим. Натомість підписала кошторис, у якому вартість матеріалів виявилася завищеною.

Така недбалість посадовиці призвела до зайво перерахованих підприємцю 300 тис грн бюджетних коштів.

Наразі вжито заходів щодо стягнення з обвинуваченої заподіяної шкоди. Також на майно – три земельні ділянки – накладено арешт.

Досудове розслідування – відділення поліції №5 Житомирського райуправління поліції, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури, 26.06.2024

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа