У Рівному шукають нове місце для монумента Нілу Хасевичу

На фото: монумент Нілу Хасевичу Фото: ОГО

«На черговій сесії Рівненської міської ради депутати знову згадали про пам’ятник художнику-повстанцю Нілу Хасевичу. Міський голова запропонував разом шукати місце для погруддя», – повідомляє місцевий портал «ОГО».

Пам’ятник Нілу Хасевичу був встановлений у Рівному за часів керівництва областю нині покійного Василя Червонія. Місце для нього знайшли на районі Північному, у приміщенні, яке планувалось облаштувати під навчальний корпус МАУП. За кошти закладу й був виготовлений пам’ятник.

25 листопада 2011 року  Рівненський інститут МАУПу  припинив свою діяльність, а монумент знаходиться на балансі Міжрегіональної академії управління персоналом. Депутати вирішили викупити скульптуру і встановити на новому місці. Одним з варіантів пропонується вулиця, яка носить ім’я Ніла Хасевича.

Нагадаємо, що Ніл Хасевич був художником, чиї роботи ілюстрували діяльність Української Повстанської Армії. Багато в чому саме завдяки його малюнкам світ дізнався реальну правду про боротьбу українського народу за незалежність України. Загинув на Рівненщині, в результаті спецоперації НКВС, на хуторі біля Села Сухівці Рівненського району.

За матеріалами агенції «ОГО»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа