У Придністров’ї пройшли президентські вибори

11 грудня у Придністров’ї обирали президента Придністровської Молдавської Республіки. Голосування проходило на 259 виборчих дільницях.

У виборах президента ПМР брало участь шість кандидатів: нинішній керівник ПМР Ігор Смирнов, голова Верховної ради республіки Анатолій Камінський, колишній спікер придністровського парламенту Євгеній Шевчук, лідер придністровських комуністів Олег Хоржан, голова партії “Прорив” Дмитро Соїн і політолог Андрій Сафонов.

Вибори президента невизнаної Придністровської молдавської республіки відбулися, за інформацією республіканського ЦВК, явка, за останніми даними, склала 54,38%. Вибори визнаються такими, що відбулися при подоланні порогу явки в 50%.

Щоб перемогти в першому турі, претенденту на президентський пост необхідно набрати 50% голосів виборців плюс ще один голос.

Передвиборчий штаб колишнього спікера парламенту Придністров’я Євгена Шевчука заявив про його перемогу у першому турі президентських виборів за результатами обробки даних 95% бюлетенів.

Проте це не остаточний результат – діючий президент Придністров’я Ігор Смирнов подав до ЦВК невизнаної республіки скаргу про визнання виборів недійсними. Причиною є «порушення правил передвиборної агітації з боку кандидата Анатолія Камінського, а також порушення під час голосування на президентських виборах», повідомив Олександр Уткін, довірена особа Смирнова.

У той же час в ЦВК повідомили, що вже опрацьовано 80% бюлетенів, в даний час йде обробка скарг та звернень штабів кандидатів, Член Центрвиборчкому Володимир Чухненко заявив, що підсумок розгляду цих скарг буде озвучений 14 грудня в 14:00.

За матеріалами: Кореспондент, ТСН, Ліга

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа