У Посольстві України в США відбулось відкриття VIII Українсько-Американського безпекового діалогу

DSC_8757-big

Посол України в США Валерій Чалий привітав гостей заходу із 25-ою річницею українсько-американських дипломатичних відносин, яка відзначається цього року та наголосив на необхідності подальшої незмінної підтримки України з боку США.
Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував Українському конгресовому комітету Америки, Центру американсько-українських відносин та Американській Раді з питань зовнішньої політики за організацію заходу, який покликаний пожвавити фахову дискусію щодо України у США. Він також подякував Конгресу США за незмінну двопартійну підтримку, а також усій українській громаді США за важливу допомогу Україні.
Президент УККА Андрій Футей презентував колишньому командувачу Вищого штабу союзних держав Європи Генералу Уеслі Кларку, а також американському науковцю Філіпу Карберу нагороди «Друзі України». Виступаючи Генерал Кларк відзначив мужність українського народу, який бореться проти агресії та роль, яку Україна відіграє для міжнародної безпеки. Філіп Карбер присвятив нагороду молодим українським захисникам.
Посол України Валерій Чалий також презентував Уеслі Кларку та Філіпу Карберу ювілейні годинники спеціально виготовлені до 25-ої річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і США.

Джерело: usa.mfa.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа