У понеділок Трампа мають затвердити або відкинути

kli-trump

У США вже в понеділок колегія вибірників проведе голосування, за підсумками якого буде офіційно оголошений новий глава держави.

Колегія вибірників вважається формальною інстанцією, і зазвичай їй приділяється мало уваги. Але в цьому році вибору колегії надають особливого значення.

Сама система голосування у країні влаштована таким чином, що, незважаючи на вже минуле загальне голосування, остаточне слово за колегією зі спеціально відібраних 538 осіб, вибірників. Формально саме вони вирішать, хто стане президентом. У деяких штатах є кримінальна відповідальність, якщо вибірник порушує волю виборців, але в деяких може собі проголосувати не так, як його уповноважили виборці в штаті, і йому за це нічого не буде.

За результатами виборів від 9 листопада, Трамп отримав підтримку 279 вибірників проти 218 голосів у Клінтон. При цьому за кандидатуру Клінтон віддали голосів майже на два мільйони більше людей. Якщо Трампа оберуть президентом, він вступить в повноваження після інавгурації в січні. Якщо не оберуть, тоді вирішувати долю голосування буде Сенат.

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа