У Покровську поставлять 200-метрову вежу для телетрансляцій на Авдіївку і Донецьк

Під час робочої наради Донецької обласної державної адміністрації було погоджено план розвитку телекомунікаційної інфраструктури та цифрового телебачення в регіоні, що був розроблений Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України. 

Заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін розповів про законопроект, розроблений  Міністерством, щодо внесення змін в державний бюджет на 2017 рік, який має сприяти відновленню мовлення на Донбасі. На разі відбувається процес узгодження проекту закону Урядом. 

«Законопроект передбачає надання субвенції у розмірі 23,6 млн гривень на будівництво нової антенно-щоглової споруди в Покровську та виділення 5,8 млн грн на закупівлю й встановлення цифрових передавачів в Донецькій області», – зазначив заступник Міністра. 

За словами Голови Донецької ОДА Павла Жебрівського, під час робочої наради також було погоджено будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої, висота якої складає 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на території Донецької області.

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко запевнив, що будівництво нової, більш високої, опори в Покровську дозволить оптимізувати мовлення, яке вже має місце.  «Радіус розповсюдження сигналу 8-ми аналогових, 32-х цифрових телеканалів, 5-ти, а згодом і 7-ми, FM-радіостанцій збільшиться з 20-22 км до 30-35 км. Відповідно, аудиторія, яка зможе отримувати сигнал українського телебачення, збільшиться орієнтовно до 852 тис. глядачів, аудиторія українського радіо – до 580 тис. слухачів, – заявив Юрій Артеменко. – Важливо підкреслити, що всі ці телеканали і радіостанції будуть доступні, в тому числі, в Авдіївці». 

Член Національної ради Сергій Костинський заявив, що організація цифрового телебачення вздовж лінії розмежування в синхронному режимі дозволить охопити сигналом українського телебачення не тільки «білі плями» на підконтрольних Урядом територіях, але також частину Донецька, Макіївку, Горлівку, Стаханів та інші населені пункти.

Участь у робочій нараді взяли: Павло Жебрівський, голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації; Юрій Артеменко, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення; Сергій Костинський, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення; Дмитро Золотухін, заступник Міністра інформаційної політики України; Олександр Богданов, в.о. Генерального директора Концерна РРТ; Віктор Ремський, заступник голови Донецької ОДА; Володимир Бохонов, голова Артемівської районної державної адміністрації; Руслан Требушкін, Покровський міський голова та інші. 

Джерело: mip.gov.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа