У парламенті звернулись до ЄС із закликом долучитися до боротьби за свободу Олега Сенцова

Про це з трибуни Верховної Ради виголосила Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Сьогодні день народження Олега Сенцова. У нього є тільки одна провина перед Росією – те, що він українець і патріот. Він не воював на чужій землі, він нікого і ніколи не вбивав. В окупованому Путіним Криму його чекає двоє малолітніх дітей , літня мама. За нього вже три роки бореться українська влада, дипломати, усі люди доброї волі, за нього бореться його сестра. І сьогодні, коли в Києві відкривається саміт Україна – ЄС , думаю, я можу сказати, що це звернення від українського парламенту до наших європейських друзів і партнерів, з вимогою так само виконувати зобов’язання перед Україною і вимагати від Путіна негайного звільнення Олега Сенцова, а також всіх його колег, яких Путін утримує у в’язницях”,- наголосила політик.

Парламентар закликала європейських партнерів підтримати боротьбу за українських заручників та нагадала, що права людини – понад усе.

“Три роки незаконно утримуються громадяни України в російських тюрмах і на окупованій території України. Ми закликаємо ЄС негайно ввести санкції проти всіх тих росіян, які внесені в список Сенцова і передані українською владою до ЄС. Всіх ФСБ-ків, суддів, силовиків, які причетні до незаконного утримання українських громадян, ми просимо ЄС негайно долучитися до нашої боротьби за Олега Сенцова, за Олександра Кольченка , за Сущенка, за десятки кримських татар, за сотні українців, яких утримують на окупованих територіях. Свободу Сенцову! Свободу усім українцям!”,- закликала Ірина Геращенко.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 13 Jul 2017 10:39:29 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа