У парламенті пропонують подавати декларації службовців у різні терміни

Комітет з питань запобігання та протидії корупції рекомендує ВР прийняти в цілому законопроект №6289 «Про внесення змін до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (щодо удосконалення порядку подання декларації з метою запобігання збоїв у роботі електронної системи)». За відповідне рішення проголосувало 16 членів Комітету.

artiushenkoОдин з співавторів даного законопроекту, народний депутат України Ігор Артюшенко, під час розгляду документа на Комітеті, розповів, що прийняття законопроекту надасть можливість подати електронну декларацію особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, без перешкод, які виникають через перевантаженість електронної системи.

«В 2017 році приблизна кількість декларантів, які мають подати декларації, складає 800 тис. осіб, з яких більша частина починають їх подавати за тиждень-два до кінцевої дати. Звичайно, це створює велике навантаження на ресурси Реєстру декларацій. В результаті, система не працює. Поки що ні НАЗК, ні Державне підприємство «Українські спеціальні системи»  не здатні у повній мірі забезпечити належну роботу Реєстру. Тому в законопроекті пропонується зменшити навантаження на Реєстр, які виникають наприкінці терміну подання е-декларацій. Пропонується, шляхом внесення відповідних змін, визначити в Законі України «Про запобігання корупції» різні строки для подання е-декларацій для різних груп декларантів», – розповів Артюшенко.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 6 Sep 2017 13:31:02 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа