На Росії вибухнув завод вибухівки ім. Свердлова

pobukhatПотужний вибух прогримів на оборонному заводі імені Свердлова в місті Дзержинську Нижегородської області сьогодні, 31 серпня. В результаті НП є загиблі, поранені і зниклі безвісти, передає російське інформагентство “РИА Новости”.

На даний момент відомо про трьох загиблих працівників підприємства. Ще троє отримали травми різного ступеня тяжкості. Кількох робітників поки не можуть знайти – імовірно, вони є під завалами цеху.

– Інцидент стався в цеху з виробництва амоналу, – розповіли журналістам в Управлінні МНС Росії по Нижегородській області. – В результаті вибуху почалася пожежа. Її площа – понад 100 квадратних метрів. Зараз відбувається її гасіння. Обставини НП з’ясовуються.

military_plant_exploding

Про завод імені Свердлова в місті Дзержинську відомо небагато – лише те, що він виробляє вибухівку для потреб російської оборонки. Є і цивільна продукція – зокрема, тут випускаються перфораційні заряди для нафто- і газовидобутку, а також шашки і детонатори, що застосовуються в гірничорудній промисловості для дроблення породи.

Раніше місцеві ЗМІ неодноразово писали про те, що окремі будівлі і споруди заводу імені Свердлова є в неналежному стані, а трагедія на ньому – лише справа часу. Траплялися й НП, однак тоді керівництво підприємства заявляло, що це було лише обвалення стіни

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа