У музеї в Кремінній на Луганщині – всеукраїнська акція на підтримку жителів сходу України «Повернемо ангелів додому!»

Дітлахи з нетерпінням чекають свого найулюбленішого християнського свята – Дня святого Миколая, який завжди приходить до них з подарунками. А цього разу й вони вирішили зустріти його подарунками В ці дні юні одесити активно долучилися до всеукраїнської акції на підтримку жителів сходу України «Повернемо ангелів додому!». У школах і дитсадках малеча зараз виготовляє з паперу, тканини, соломи та інших матеріалів різдвяні подарунки у вигляді ангелів. Вироби збирають у приміщенні обласного центру української культури, а невдовзі їх буде відправлено до музею ангелів у місті Кремінній на Луганщині.

1 У «Музеї на крилах»

Урочисте відкриття цього музею відбулося в День Гідності та Свободи 21 листопада 2015 року в Свято-Сергієво-Радонежському чоловічому монастирі. Після молитви за мир, яку правив Архієпископ Сєверодонецький і Старобельський Никодим, для гостей музею юними артистами-ангелочками, вихованцями місцевих шкіл, був представлений концерт.

В «Музеї на крилах» будуть зібрані фігурки ангелів зі всієї України та інших країн. Вже зараз в експозиції представлені ікони і малюнки із зображеннями ангелів, фігурки небесних вісників, виконані з глини і пластика, виготовлені з паперу, тканин, ниток та інших матеріалів. Музей вже став духовно-просвітницьким центром для дітей, де проводяться тематичні вечори, спектаклі, концерти, майстер-класи.

«На базі музею ми плануємо створити театр і проводити фестивалі ангелів. Нас уже підтримала спілка письменників України. Розробляється положення про проведення щорічного конкурсу «Крила духовності» – розповіла директор музею Олена Стеценко.

А ідея цього духовного і художнього закладу належить маленькій дівчинці Поліні Туфекчі, яка разом з матусею була змушена переїхати в Кремінну із окупованого Луганська. Одного разу десятирічна дівчинка сказала: «Мабуть всі ангели відлетіли від нас, тому й почалася війна, а коли вони повернуться – знову настане мир!». Нині на прохання Поліни вже відгукнулися жителі Львова, Харкова та інших міст. Цими днями з Херсона буде відправлено до музею у Кремінній кілька десятків фігурок і картин із зображенням ангелів. Приєднатися до цієї ініціативи може кожен бажаючий.

Сергій Горицвіт

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=BfwLBm3k7aU#t=56

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа