У Монтреалі вдбувся святковий бенкет з нагоди 50-ліття СКУ

монтр

22 жовтня 2017 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій взяв участь у святковому бенкеті в Домі української молоді в Монтреалі, Канада, який з нагоди 26-ої річниці незалежності України та 50-ліття СКУ організував Відділ Конґресу Українців Канади в Монтреалі.
З вітальним словом на адресу СКУ виступили Посол України в Канаді Андрій Шевченко, депутат міської ради Монтреаля Марк-Андри Ґадурі, Президент Конґресу Українців Канади Павло Ґрод та Президент Відділу Конґресу Українців Канади в Монтреалі Галина Головка. Рівнож прозвучали привітання від вірменської, грузинської, латвійської, литовської, польської та кримськотатарської громад. Ведучим бенкету був відомий український громадський діяч Орест Гуменний.
У своїй доповіді Президент СКУ акцентував на сучасних тривожних подіях в Україні та закликав українську громаду спонукати міжнародне співтовариство допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність від гібридної війни Російської Федерації та в такий спосіб також захистити мир і стабільність у світі. Разом з цим Евген Чолій привернув увагу до останніх позитивних реформ в Україні.
бенкет2
Численні учасники бенкету також мали нагоду оглянути короткий документальний фільм “50 років Світового Конґресу Українців”, який висвітлив основні досягнення СКУ впродовж його півстолітньої історії.
На знак пошани Відділ Конґресу Українців Канади в Монтреалі подарував Президенту СКУ картину відомого українського митця Володимира Забейди.
Завершився святковий бенкет мистецькою програмою, яка включала виступи Юрія і Анни Коневичів, Ірини Павлів та ансамблю “Роса” у складі Наталі Бедик, Дані Коленич і Соні Кулицької.
бенкет
“Світовий Конґрес Українців дякує Відділу Конґресу Українців Канади в Монтреалі на чолі з пані Галиною Головкою за підвищення обізнаності про СКУ під час успішного бенкету та сподівається на продовження співпраці у просуванні актуальних українських питань,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа