У Молдові заборонили телеканал «Росія-24» через спотворення інформації

Координаційна рада з телебачення і радіомовлення (КРТР) Молдавії призупинив ретрансляцію телеканалу «Росія 24″ на території країни до 1 січня 2015 року. Таке рішення прийняли через «невідповідність програм телеканалу положенням кодексу телебачення і радіо Молдавії», повідомляє allmoldova.com.

«На цьому ж засіданні було винесено публічне попередження ТВ7 і Прайм, які ретранслюють новини НТВ та Першого російського каналу у зв’язку з претензіями до змісту російських новин, не місцевих», – передає агенство слова глави КРТР Маріана показною.

З тієї ж причини телеканали «РТР» і «Рен-ТВ» були оштрафовані на 5,4 тис. леїв (близько 400 доларів). Якщо їх політика мовлення не зміниться, буде призупинено право розміщення реклами, а потім і ліцензія.

Передумовою до такого рішення стала перевірка російських телеканалів в Молдові, яку ініціювала депутат парламенту Анна Гуцу в квітні у зв’язку з «необхідністю забезпечення інформаційної безпеки в країні» через події на сході України. У результаті був виявлений ряд репортажів маніпулятивного характеру про Молдову та інших країн СНД.

Росія відреагувала на заборону негайно. Департамент інформації і преси МЗС заявив, що Москва обурена таким рішенням і списує його на «хвилю ейфорії» від підписання Республікою Молдова Угоди про асоціацію з ЄС. Крім того, в МЗС підкреслили, що «влада Молдови повинні віддавати собі звіт в тому, що це рішення не може не мати негативний вплив на російсько-молдавські відносини».

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа