У Молдові викрито воєнізоване формування, що підтримувало зв’язки з окупованими територіями Донецької та Луганської областей

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш відвідав відомий міст через Дністер, що сполучає лівий і правий берег, непідконтрольне Придністров’я та підконтрольну територію Молдови.

У 1992 році, внаслідок конфлікту, міст було зруйновано, а у 2017 році – відкрито відновлений міст. На місці Міністр поспілкувався з українськими миротворцями, які несуть службу в зоні безпеки, а також ознайомився з реінтеграційними програмами, що реалізуються в населених пунктах поблизу непідконтрольного Придністровського регіону.

Під час візиту Міністра було поінформовано про успішну операцію Служби інформації і безпеки Молдови, в результаті якої викрито воєнізоване формування, яке діяло під прикриттям клубу військово-тактичних ігор за сумісництвом – групу найманців причетних до незаконних збройних формувань на сході України.

Співробітники Антитерористичного центру СІБ стежили за групою близько року. Угруповання володіє структурою і чіткою ієрархією та має навички ведення бойових дій. Під час обшуків за 13 адресами у будинках членів групи виявлені військові знаки і нашивки, що використовуються НЗФ, а також різні типи зброї, гранати, патрони і вибуховий пристрій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа