У Львові зареєстрована петиція про найменування Бандерівського району. Того, в якому стоїть пам’ятник Бандері

20110519154342

Петиція Переіменувати Залізничний район міста Львова на Бандерівський район міста Львова опублікована на порталі ‘Єдина система місцевих петицій’.

Ви маєте можливість перейти по посиланню і підтримати власну петицію.

Дякуємо за активну громадянську позицію!

e-dem.in.ua – Єдина система місцевих петицій http://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/214 . На сьогоднішній день, адміністративно територія міста Львова розділена на 6 районів: Франківський, Личаківський, Галицький, Сихівський, Залізничний і Шевченківськи.

Залізничний район міста Львова був створений радянською владою у повоєнні часи. До 1939 року територія, цього району входила до складу Краківської дільниці, яка включала вул.Городоцьку, Скнилів, Левандівку.

Його теперішня назва пов’язана з тим, що район утворено навколо залізниці — на його території знаходиться головний залізничний вокзал, хоч і побудований за австрійської імперії, але який, шляхом “привласнення” попередніх здобутків – став візитівкою “радянського” Львова і який в радянські часи мав в першу чергу військове (стратегічне) значення.
Крім цього, саме в цьому районі, здебільшого на Левандівці традиційно мешкали працівники Львівської залізниці, що давало підстави радянській владі робити наголос у назві цього району на проживання в межах його території значної кількості прогресивних трудящих мас та свідомого пролетаріату, який наполегливо в “чудових” побутових умовах розвитого соціалізму “радісно” працює заради побудови своєї “мрії” – комунізму. І т.д. …

Фактично, дана назва районну була складовою загальнорадянської комуністичної ідеології, яка робила значний акцент на “індустріалізації” країни та її технічних досягненнях і існувала (застосовувалась) практично в кожному великому населеному пункті СРСР.

Залізничний район — один із двох районів міста Львова, назву яких не міняли з радянських часів.
На сьогоднішній день, його назва втратила будь-яку актуальність, оскільки вже не відображає: як сучасних суспільно-економічних реалій, так і не є показником суттєвих науково-технічних досягнень, а також відсутні суттєві історичні і топонімічні передумови, які б давали підстави так називати цей район міста.

Виходячи, з вищенаведеного, а також беручи до уваги, що у Львові вже існують: Шевченківський та Франківський район, названі на честь видатних особистостей – геніїв Українського народу;

– В рамках декомунізації України, та остаточного викорення “пострадянщини”, пропонується переіменувати Залізничний район міста Львова на Бандерівський район міста Львова, в честь Степана Бандери – ідеолога українського націоналістичного руху XX століття.

Довідка: для розгляду петиції міською владою Львова достатньо 1000 підписів. Петиція розміщена тут: http://e-dem.in.ua/lviv/Petition/View/214

4chmxjxunzy

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа