У Львові Центру допомоги ветеранам АТО надали нове приміщення

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій працює  вже впродовж п’яти місяців (з травня 2016 року), і тут учасникам бойових дій та членам їх родин надають психологічні, соціально-медичні, соціально-економічні, інформаційні і юридичні послуги. За цей час у Центр звернулося близько 3 тисяч учасників АТО та членів їх сімей. А від нині Центр почав працювати у нових приміщеннях – на вул. Пекарській, 41.

АТОцентр

За час роботи у Центр звернулося близько 3 тисяч учасників АТО та членів їх сімей. З них документи на отримання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення і відпочинок дітей учасників АТО – мешканців м. Львова подало  1148 осіб. Юридичні консультації було надано 1492 особам. Психологічними послугами охоплено  1098 осіб.  У Центрі працює 15 осіб, з них 2 психологи, 2 юрисконсульти, 7 інспекторів, 4 адмінпрацівники. До речі, серед працівників є 5 учасників бойових дій, 3 дружини учасників бойових дій та 2 волонтери АТО. Окрім того, Центр спільно із владою, громадськими організаціями та активістами організовує дитячо-розважальні та пізнавальні заходи, тренінги, різноманітні поїздки тощо.

Як розповіла Оксана Рубай, в. о керівника Центру, основним у його роботі є охоплення соціальною роботою, інформаційними, юридичними, психологічними, а також соціально-медичними та соціально-економічними послугами. Серед теперішніх завдань Центру – формування бази даних – збір та обробка інформації щодо потреб учасників АТО; залучення громадськості до проведення роботи з учасниками АТО; комунікація з органами місцевої влади, громадськими та волонтерськими організаціями щодо ефективнішого надання послуг, а також моніторинг вирішення питань  ветеранів АТО та членів їх сімей. За період свого функціонування Центр також уклав угоди про партнерство з 10-ма організаціями, серед яких юридичні та психологічні центри, громадські організації та державні установи.

Ігор Галущак

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа