У Львові службовці мобілізаційного центру пройшли цифровізацію

287726908_337782431868175_4932664709868008684_n

У Львові, за ініціативи Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерство оборони України та у взаємодії з Командування Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України, пройшли курсову підготовку фахівці Львівський обласний ТЦК та СП Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які відповідають за ведення обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. / At the initiative of the Directorate of Digital Transformation and Information Security Policy in defense of the Ministry of Defense of Ukraine and in cooperation with the with the Command of the Communications and Cyber Security Forces of the Armed Forces of Ukraine, specialists of the Lviv Regional Territorial Center for Recruitment and Social Support, who are responsible for keeping records of conscripts and reservists, were trained. in Lviv.
За словами керівника експертної групи Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони МОУ полковника Олександа Правдивця, політика цифрових компетенцій оборонного відомства спрямована на підвищення ефективності функціонування інформаційно-комунікаційних систем у інтересах оборонного відомства та Збройних Сил України шляхом підвищення рівня професійної підготовки персоналу, який її обслуговує. І одним із таких методів є курсова підготовка відповідних фахівців, зокрема персоналу, який працює з автоматизованою інформаційно-аналітичною системою (АІТС) «Оберіг».
Слід зауважити, що заняття тривали на безоплатній основі. Для навчання фахівців використовувалась матеріально-технічна база Національного університету «Львівська політехніка». А відповідне програмне забезпечення, зокрема навчальну базу даних військовозобов’язаних, надала відома ІТ-компанія Eleks. Самі ж заняття проводили досвідчені фахівці 179-го об’єднаного навчально-тренувального центру Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України.
− Програма навчання включала як тематичні лекції, так і практичну роботу на АІТС «Оберіг». Серед тем, які були прочитані слухачам: «Організація та ведення автоматизованого військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів», «Побудова клієнтської частини АІТС «Оберіг», «Порядок бронювання військовозобов’язаних» та багато інших. Водночас 60% навчального часу було приділено саме практичній частині, − розповів викладач навчального взводу зв’язку 179-го Об’єднаного НТЦ Військ зв’язку та кібербезпеки ЗС України.
Загалом курсова підготовка фахівців Львівського ОТЦК та СП тривала майже місяць. За цей час навчання пройшли 3 групи офіцерів та державних службовців, відповідальних за цей напрямок роботи у своїх РТЦК та СП. Свідоцтва про опанування Курсу «Оператора Єдиного державного реєстру» отримало 30 посадових осіб.
З метою реалізації політики цифрової компетенції Міністерства оборони України подібні Курси плануються провести і в інших регіонах. Досвід буде поширюватися на інші обласні територіальні центри комплектування.
Віктор Ануфрієв, Кореспондент Інформагентство АрміяInform
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа